Nieuwsoverzicht

Vraag & aanbod, ledenbestand, chassis- en motornummers etc.

De website wordt steeds uitgebreider, daarom maar weer een mailtje zodat jullie gemakkelijk de uitbreidingen/aanpassing kunnen vinden. Het betreft deze keer drie zaken:

  • De Junior van ons lid Joseph Janssen staat stil en de onderdelen die voor de reparatie nodig zijn liggen niet voor het oprapen. Kijk even op Vraag & aanbod, misschien kun jij hem helpen.
  • Op de voorpagina van de website staat onder de titel ‘Lid worden?’ een verwijzing naar info over de club en een aanmeldingsformulier. Dat formulier wordt vaak aangeklikt. Zie hieronder de score in de periode van 28 juli t/m 17 augustus.Niet iedere klik leverde een lid op maar vorige maand heb ik toch weer twee gebruikers (nieuwe leden dus) aan de website toe kunnen voegen en deze maand al weer een. Welkom Harrie! Er zijn ook wel eens opzeggingen maar de aanwas is de laatste jaren duidelijk groter.
  • In mijn vorige bericht had ik het al over motornummers, chassis nummers en andere zaken zie kunnen helpen bij de identificatie van (onderdelen van) jouw Panhard(s). De gevraagde hulp kwam niet maar er staan inmiddels heel wat nummers op de site. Kijk maar eens op Panhard techniek >> Carosserie, kleuren, nummers etc.

 

Een Franse bijdrage!

Tot op heden was er hier weinig of niets te vinden over de kleuren die Panhard ooit gebruikte. Met ‘Alle kleuren van Panhard’, een bijdrage van Jean-Pierre Meynard (Merci JP!), is daar een einde aan gekomen. Dit werkblad, waar veel uitzoekwerk in zit, is te vinden via Panhard techniek>>> Carrosserie, kleuren en motornummers >>>Alle kleuren van Panhard. Motornummers etc. zijn nog niet in deze rubriek opgenomen, ik wacht nog even op iemand die alles eens netjes op een rijtje zet.

En nieuwe rubriek en nieuwe pagina’s

De website is weer flink uitgebreid. Wat is er bij gekomen? Kijk hieronder en ga vervolgens naar de website. Als je al het nieuwe tot je wilt nemen, dan ben je wel even bezig. Veel plezier daarbij!

  • Er is onder ‘Onze auto’s een rubriek ‘Accesoires’ toegevoegd;
  • Bij de affiches van de PL17 is (provisorisch) een folder over de F65 toegevoegd;
  • Bij de derivaten vind je nu ook van alles over ‘La voiture du Bled’, dit is een stevige uitbreiding van het artikel van Jaco de Boer in de Koerier;
  • Bij de derivaten zijn ook een tweetal tekeningen gepubliceerd van een Panhardachtig iets. Moeilijk uit te leggen, dus kijk zelf;
  • Gaston Grümmer?? Hij maakte mooie carrosserieën, kijk maar eens bij de auto’s van vóór 1940;
  • Arthur Krebs was de opvolger van Emile Levassor als technisch directeur van Panhard. Het was een alles kunner, in de rubriek carburatie vind je een verhaal over één van zijn uitvindingen, de membraan / contant vacuüm carburateur.

Vr.gr. jullie webmaster.

Nieuws op de website

In de vakantietijd is er weinig of geen nieuws op onze website. Maar…. ik ben weer terug van vakantie, er is weer nieuws, kijk maar eens in de rubriek ‘Vraag en aanbod’ en er komen binnenkort nog een paar leuke items bij. Blijf dus kijken!

Ries Kruidenier (jullie webmaster)

Voorjaarsrit 2022

24 april j.l. werd de Voorjaarsrit 2022 verreden!

Na de coronastagnatie is dit jaar een frisse start gemaakt, met een mooie en ook leuke voorjaarsrit /bijeenkomst. De opkomst was met met veertig personen zeker niet gering te noemen, maar we hebben meer dan 150 leden. Mijn conclusie: velen hebben een mooie bijeenkomst gemist! Voor iedereen en vooral ook voor de thuisblijvers, onder deze link een impressie van wat die veertig leden met elkaar beleefd hebben. Ben je na het zien van het filmpje nog stééds nieuwsgierig, op onze Facebook pagina staat méér!

De agenda loopt weer vol

De Corona lijkt echt op zijn retour en het bestuur gaat het clubleven weer wat meer inhoud geven dan  in de laatste twee jaar. De agenda is dan ook flink aangepast met een aantal clubevenementen. Het zal jullie opvallen dat het oude stramien van twee ritten plus een aantal praatavonden een beetje verlaten is. Het komende jaar zijn er nog steeds praatavonden, maar ook zondagse bijeenkomsten zoals we die uit de afgelopen twee jaar kennen.  Daarnaast hebben we een tweetal workshops in petto. Sommige evenementen zijn qua organisatie nog niet rond en staan daarom nog niet of alleen met datum / onderwerp op de agenda. Nadere gegevens volgen natuurlijk zo spoedig mogelijk. Blijf dus goed op de agenda letten.
N.B. In het verleden was ons vaste trefpunt in Veenendaal te vinden, dat is niet langer het geval. De plek van samenkomst wordt per evenement gekozen en altijd in de definitieve uitnodiging vermeld.

RIPL Zweden en ALV

De jaarlijkse Europese Panhard bijeenkomst, de RIPL, wordt dit jaar gehouden in Zweden. Alle informatie is te vinden op de Zweedse website (ook in het Frans, Engels en Duits), waar je ook on line kan inschrijven. Maar nog vóór die tijd, op 15 mei wordt onze Algemene Leden Vergadering gehouden, nadere informatie over deze bijeenkomst volgt nog.

Panhard Automobielclub Nederland