Panhard Automobielclub Nederland https://panhardclub.nl Panhard typen techniek foto's nieuws Sat, 10 Aug 2019 09:02:19 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://panhardclub.nl/wp-content/uploads/Website/Structuurfotos/cropped-Site-icoon-150x150.jpg Panhard Automobielclub Nederland https://panhardclub.nl 32 32 Foutjes in de website? https://panhardclub.nl/2019/08/foutjes-in-de-website/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=foutjes-in-de-website https://panhardclub.nl/2019/08/foutjes-in-de-website/#respond Wed, 07 Aug 2019 11:29:54 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=15271 Beste clubleden, Bij de migratie van de website van ‘panhardparts’ naar ‘panhardclub’ zijn intern in de website heel veel verwijzingen (links) aangepast, deels automatisch en deels met de hand. Het is niet onmogelijk en zelfs waarschijnlijk dat er hier en daar fouten zijn ingeslopen. Jullie merken dat doordat pagina’s onbereikbaar zijn of afbeeldingen ontbreken. Mocht […]

Het bericht Foutjes in de website? verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>

Beste clubleden,

Bij de migratie van de website van ‘panhardparts’ naar ‘panhardclub’ zijn intern in de website heel veel verwijzingen (links) aangepast, deels automatisch en deels met de hand. Het is niet onmogelijk en zelfs waarschijnlijk dat er hier en daar fouten zijn ingeslopen. Jullie merken dat doordat pagina’s onbereikbaar zijn of afbeeldingen ontbreken. Mocht iemand zoiets (of een ander ongerief) bemerken, meld dat dan even aan mij (de webmaster), zodat ik het kan verhelpen.

Vr.gr. Ries kruidenier

Het bericht Foutjes in de website? verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2019/08/foutjes-in-de-website/feed/ 0
De migratie naar panhard.nl is voltooid https://panhardclub.nl/2019/08/de-migratie-naar-panhard-nl-is-voltooid/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-migratie-naar-panhard-nl-is-voltooid https://panhardclub.nl/2019/08/de-migratie-naar-panhard-nl-is-voltooid/#respond Tue, 06 Aug 2019 12:56:10 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=15261 Het heeft wat problemen opgeleverd en tijd gekost, maar alles is opgelost en voortaan kijken we voor onze info over Panhard en de Nederlandse club, gewoon weer op www.panhardlub.nl

Het bericht De migratie naar panhard.nl is voltooid verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Het heeft wat problemen opgeleverd en tijd gekost, maar alles is opgelost en voortaan kijken we voor onze info over Panhard en de Nederlandse club, gewoon weer op www.panhardlub.nl

Het bericht De migratie naar panhard.nl is voltooid verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2019/08/de-migratie-naar-panhard-nl-is-voltooid/feed/ 0
Voorlopig blijft de url www.panhardparts.nl ons home https://panhardclub.nl/2019/05/voorlopig-lijft-de-url-www-panhardparts-nl-ons-home-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorlopig-lijft-de-url-www-panhardparts-nl-ons-home-2 https://panhardclub.nl/2019/05/voorlopig-lijft-de-url-www-panhardparts-nl-ons-home-2/#respond Mon, 27 May 2019 08:59:04 +0000 http://panhardparts.nl/?p=13860 U ziet het hierboven, de verhuizig is nog geen feit. Het migreren van de site naar de oude vertrouwde url bleek toch lastiger dan gedacht. We hebben er (veel) meer tijd voor nodig, maar het gáát gebeuren! We houden u op de hoogte.

Het bericht Voorlopig blijft de url www.panhardparts.nl ons home verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
U ziet het hierboven, de verhuizig is nog geen feit. Het migreren van de site naar de oude vertrouwde url bleek toch lastiger dan gedacht. We hebben er (veel) meer tijd voor nodig, maar het gáát gebeuren! We houden u op de hoogte.

Het bericht Voorlopig blijft de url www.panhardparts.nl ons home verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2019/05/voorlopig-lijft-de-url-www-panhardparts-nl-ons-home-2/feed/ 0
Nog wat nieuws vòòr de Kerst https://panhardclub.nl/2018/12/9529/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=9529 https://panhardclub.nl/2018/12/9529/#respond Mon, 24 Dec 2018 14:13:19 +0000 http://panhardparts.nl/?p=9529 Het bericht Nog wat nieuws vòòr de Kerst verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>

Beste mensen,

Zo kort vòòr de kerst toch nog even wat nieuws op deze site. Om te beginnen, kijk eens op Vraag & Aanbod. Bent u uitgekekeken op uw 24 en/of toe aan een nieuwe uitdaging? Er is vraag naar een mooie 24 en er worden nog wat opknappertjes aangeboden.

Verder is er een nieuw artikel over Vapour lock en oververhitte bobines.  U kunt het vinden onder Techniek/Carburatie, Brandstofsysteem, maar even klikken op de zwarte letters gaat sneller. Natuurlijk worden er ook oplossingen aangedragen, zodat u indien nodig, uw Panhard nóg betrouwbaarder kan maken.

Als laatste bijdrage dit jaar wens ik u:
Een fijne kerst en een liefdevol 2019
(en natuurlijk geen pech met de PanPan)

Uw webmaster

Het bericht Nog wat nieuws vòòr de Kerst verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/12/9529/feed/ 0
Pech onderweg https://panhardclub.nl/2018/11/pech-onderweg/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pech-onderweg https://panhardclub.nl/2018/11/pech-onderweg/#respond Sun, 25 Nov 2018 15:23:55 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=8138 Jelle Betlehem kwam op de terugweg uit Bretagne stil te staan. Lees zijn bevindingen en de manier waarop hij de moderne benzine te lijf gaat door hier te klikken . U kunt natuurlijk ook gewoon via  de menu’s Techniek / Carburatie en brandstofsysteem bij zijn bericht komen.

Het bericht Pech onderweg verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Jelle Betlehem kwam op de terugweg uit Bretagne stil te staan. Lees zijn bevindingen en de manier waarop hij de moderne benzine te lijf gaat door hier te klikken .
U kunt natuurlijk ook gewoon via  de menu’s Techniek / Carburatie en brandstofsysteem bij zijn bericht komen.

Het bericht Pech onderweg verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/11/pech-onderweg/feed/ 0
Rem problemen, oud rubber en/of DOT 5? https://panhardclub.nl/2018/11/remproblemen-oud-rubber-en-of-dot-5/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=remproblemen-oud-rubber-en-of-dot-5 https://panhardclub.nl/2018/11/remproblemen-oud-rubber-en-of-dot-5/#respond Fri, 09 Nov 2018 14:17:37 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=8060 Remproblemen kunnen vele oorzaken hebben. In de rubriek techniek/remmen vind u een nieuw artikel over dergelijke problemen, waarbij zaken als een voetklep, verouderd rubber en DOT5 aan de orde komen.

Het bericht Rem problemen, oud rubber en/of DOT 5? verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Remproblemen kunnen vele oorzaken hebben. In de rubriek techniek/remmen vind u een nieuw artikel over dergelijke problemen, waarbij zaken als een voetklep, verouderd rubber en DOT5 aan de orde komen.

Het bericht Rem problemen, oud rubber en/of DOT 5? verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/11/remproblemen-oud-rubber-en-of-dot-5/feed/ 0
Restauratie Dyna X https://panhardclub.nl/2018/11/restauratie-dyna-x/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=restauratie-dyna-x https://panhardclub.nl/2018/11/restauratie-dyna-x/#respond Fri, 09 Nov 2018 14:05:19 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=8058 Hebt u al ontdekt dat in de Klassiek & Techniek van November een fantastisch artikel staat over Frank van Nieuwkerk en zijn door hem gerestaureerde Dyna X?

Het bericht Restauratie Dyna X verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Hebt u al ontdekt dat in de Klassiek & Techniek van November een fantastisch artikel staat over Frank van Nieuwkerk en zijn door hem gerestaureerde Dyna X?

Het bericht Restauratie Dyna X verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/11/restauratie-dyna-x/feed/ 0
Een nieuw boek over de Panhard CD! https://panhardclub.nl/2018/11/een-nieuw-boek-over-de-panhard-cd/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=een-nieuw-boek-over-de-panhard-cd https://panhardclub.nl/2018/11/een-nieuw-boek-over-de-panhard-cd/#respond Mon, 05 Nov 2018 13:13:08 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=7959 Van onze Italiaanse Panhardvriend Claudio Sassi ontvingen wij het bericht dat hij na veel onderzoek en dankzij de hulp van vele Panhardisten, een nieuw boek over de ‘Panhard CD’ gaat publiceren. Het boek komt eind 2018 uit en bevat het verhaal van de CD vanaf de eerste studies tot en met het eerste prototype. Daarnaast […]

Het bericht Een nieuw boek over de Panhard CD! verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Van onze Italiaanse Panhardvriend Claudio Sassi ontvingen wij het bericht dat hij na veel onderzoek en dankzij de hulp van vele Panhardisten, een nieuw boek over de ‘Panhard CD’ gaat publiceren. Het boek komt eind 2018 uit en bevat het verhaal van de CD vanaf de eerste studies tot en met het eerste prototype. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan onder meer de overwinning op Le Mans in 1962, anekdotes en de bijzondere constructies die in deze auto zijn toegepast. Het boek bevat allerlei documenten en foto’s die nooit eerder werden gepubliceerd.

Het boek bevat een voorwoord van Robert Panhard en Etienne de Valance.Het boek wordt uitgevoerd in kleurendruk, formaat 30 x 20 cm, met hardcover. De teksten zijn in het Italiaans en het Frans. Enkele leden van onze club zijn druk bezig om een Engelse vertaling van het boek te maken welke zal worden bijgevoegd.

De prijs voor leden is 35 euro plus de verzendkosten vanuit Italië naar Nederland (deze kosten zijn afhankelijk van het aantal bestellingen en zullen waarschijnlijk enkele euro’s bedragen). Te voldoen bij ontvangst op één van de clubbijeenkomsten (eventueel kan het boek worden verstuurd).

De prijs voor niet leden bedraagt 45 euro, vooraf te voldoen. Hiervoor krijgt u het boek thuis bezorgd.

Bent je geïnteresseerd, stuur onze secretaris Pascal dan een email: secretaris@panhardclub.nl

Niet-leden graag naam, adres en woonplaats in je email zetten, zodat we het boek kunnen versturen.

Tot uiterlijk 1 december 2018 te bestellen!

Het bericht Een nieuw boek over de Panhard CD! verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/11/een-nieuw-boek-over-de-panhard-cd/feed/ 0
Hulde aan Wim https://panhardclub.nl/2018/10/hulde-aan-wim/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hulde-aan-wim https://panhardclub.nl/2018/10/hulde-aan-wim/#respond Sun, 28 Oct 2018 08:49:15 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=7937 Sinds een week of drie vraagt Pierre Peters in de rubriek “Vraag en Aanbod” om een speciaal ‘chateau’ met een bijbehorende as. Héél moeilijk te vinden dacht hij. Gelukkig voor hem kijkt onze magazijnmeester Wim Boers ook naar “Vraag en aanbod” en zo kon hij Pierre bellen om hem te vragen waarom hij zijn vraag […]

Het bericht Hulde aan Wim verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Sinds een week of drie vraagt Pierre Peters in de rubriek “Vraag en Aanbod” om een speciaal ‘chateau’ met een bijbehorende as. Héél moeilijk te vinden dacht hij. Gelukkig voor hem kijkt onze magazijnmeester Wim Boers ook naar “Vraag en aanbod” en zo kon hij Pierre bellen om hem te vragen waarom hij zijn vraag niet eerst even aan hem had gesteld!
Lering van dit verhaal: in ons magazijn liggen naast de ingekochte en dus geregistreerde onderdelen (je vind die op de onderdelenlijst) ook nog heel wat, soms zelfs zeldzame, gebruikte Panhard onderdelen die niet zijn ingekocht/geregistreerd.
Maar niet geregistreerd is te veel gezegd, want onze onvolprezen magazijnmeester weet dan toch steeds weer wat hij in huis heeft en waar dat niet geregistreerde ding ergens ligt.

Het bericht Hulde aan Wim verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/10/hulde-aan-wim/feed/ 0
DOT 5 versus DOT 3, 4 en 5.1 https://panhardclub.nl/2018/10/dot-5-versus-dot-3-4-en-5-1/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dot-5-versus-dot-3-4-en-5-1 https://panhardclub.nl/2018/10/dot-5-versus-dot-3-4-en-5-1/#respond Mon, 22 Oct 2018 09:31:27 +0000 http://www.panhardclub.nl/?p=7928 Er bestaan al jaren diverse remvloeistoffen en de benamingen (nummers) lijken soms er op elkaar (5 & 5.1). Toch zijn deze laatsten geen familie van elkaar en ze kunnen elkaar bijten. Daarom nu een artikel over ver de diverse “DOTTEN” en hun eigenschappen. Zie onderr de rubriek Techniek»Remmen of ga direct naar het artikel.

Het bericht DOT 5 versus DOT 3, 4 en 5.1 verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
Er bestaan al jaren diverse remvloeistoffen en de benamingen (nummers) lijken soms er op elkaar (5 & 5.1). Toch zijn deze laatsten geen familie van elkaar en ze kunnen elkaar bijten. Daarom nu een artikel over ver de diverse “DOTTEN” en hun eigenschappen. Zie onderr de rubriek Techniek»Remmen of ga direct naar het artikel.

Het bericht DOT 5 versus DOT 3, 4 en 5.1 verscheen eerst op Panhard Automobielclub Nederland.

]]>
https://panhardclub.nl/2018/10/dot-5-versus-dot-3-4-en-5-1/feed/ 0