Het bestuur van de Panhardclub

Voorzitter André Ros

André Ros volgde in februari 2017 Peter Drijver op als voorzitter van de Panhard Automobielclub. In 1992 kocht André zijn eerste Panhard, één van de allerlaatste 17B’s uit mei 1965, maar een leuke vrouw, twee kinderen, ingrijpende verbouwingen aan het huis en een veeleisende werkkring stonden de restauratie van deze auto lange tijd in de weg. Om toch Panhard te kunnen rijden kwamen er na verloop van tijd een 17BT uit 1964 en een zeldzame DB Le Mans uit 1961 in de garage in Leiden te staan. Ooit was André het jongste lid van de ID/DS Club Nederland (in 1980!). Uiteindelijk is hij toch gevallen voor de combinatie van vormgeving en bijzondere techniek van Panhard. En, André voelt zich heel erg thuis bij mensen die dat ook kunnen waarderen. Waar het hem om gaat in de Panhard-club? Om het bij elkaar brengen van dat fantastische, bonte gezelschap van uiteenlopende karakters en achtergronden – mensen die bewondering en affectie koesteren voor de unieke combinatie van wonderlijke vormgeving en bijzondere techniek die Panhard kenmerkt.

Secretaris Pascal van Wieringen

Pascal heeft op de ALV van 17-2-2017 het secretariaat overgenomen van Joep Hocks. Pascal’s vader heeft gedurende zijn jeugd in een Panhard gereden en bij het bekijken van oude foto’s leek het hem toch wel een hele leuke auto om zelf te hebben, op te knappen en mee te gaan rijden. Zodoende werd in het jaar 2011 een PL17 uit 1962 aangeschaft en werd hij lid van de Panhardclub. De auto stond nog niet op Nederlands kenteken en was ook niet rijdend. Maar eerst moest nog een oldtimer Wawa caravan worden gerestaureerd en moest het huis grondig worden verbouwd. In de zomer van 2014 kon eindelijk worden gestart met de restauratie. Sinds eind 2015 rijdt de auto en is de restauratie bijna voltooid. ‘Bijzondere techniek met een prachtige vormgeving en een club vol eigenwijze, maar bovenal gezellige mensen met bovendien een hele berg aan parate kennis, dat is Panhard!’

Pascal van Wieringen

Penningmeester Peter van Eeden

Sinds 15 februari 2013 is Peter de penningmeester van de vereniging. Hij volgt hiermee Rob van der Rol op. Peter is al lang liefhebber van Panhard en heeft er samen met zijn vader vele in zijn bezit gehad. In feite is hij met Panhards opgegroeid. Na de collectie en een indrukwekkende voorraad onderdelen te hebben opgeschoond rest er nog een vroege 24 CT. Maar de resterende hoeveelheid onderdelen wachten eigenlijk op een extra project…

Hoofdredacteur Henk Ottevangers

Henk Ottevangers nam in februari 2013 het hoofdredacteursstokje over van Frans van Thor. Hij bezit sinds een jaar of zeven een hemelsblauwe PL17 uit 1963, die het meestal wel doet, maar niet altijd. Gelukkig zijn er dan altijd wel weer deskundigen die hem op weg helpen. Zijn interesse voor Panhard is in 1963 ontstaan toen hij via de IN en UIT lijstjes, die in die tijd in bepaalde kringen circuleerden, leerde dat Jag UIT was en Panhard IN. Gezien het prijsverschil uitermate gunstig! Een jaar later kocht zijn vader een PL17, subtiel aangestuurd door zijn zoon. Sinds die tijd zat Panhard in zijn ziel gehaakt. En de nalatenschap van zijn vader stelde hem uiteindelijk in staat zelf er eentje aan te schaffen. Vanaf dat moment werd hij ook lid van de Panhardclub Nederland, waarin hij nu alweer een aantal jaren, naast het vinden van gezelligheid, zich bezighoudt met het vullen van de PanhardKoerier en het componeren van PanhardKalenders.

Magazijnmeester Wim Boers

In 1969 kocht Wim zijn eerste Panhard. De restauratie van deze PL 17 Tigre was in 1980 voltooid en hij rijdt dus al 36 jaar in deze auto. Wim is sinds 1976 lid van de Panhardclub en beheert vanaf 1982 de onderdelen voorraad. Hij bezoekt onderdelenleveranciers in Frankrijk en ook vele oldtimerbeurzen zowel in binnen- als buitenland, om de voorraad van het clubmagazijn op peil te houden, zodat de clubleden kunnen blijven rijden.